Noin 18 kpl, paistetaan 9 kpl yhdellä pellillä
Kauralastut
Välineet: 2 uunipeltiä, kattila, veitsi, mittasarja, kulho, haarukkavatkain, teelusikoita
Aineet:
1 muna
1 muna
50 g margariinia tai voita
1 dl sokeria
2 dl kaurahiutaleita
1 rkl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
1 tl vanilijasokeria
1. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2. Sulata rasva kattilassa.
Nosta kattila pois liedeltä jäähtymään.
3. Lisää haaleaan rasvaan kuivat
aineet. Sekoita
4. Lisää muna. Sekoita tasaiseksi
5. Nosta taikinasta kahdella lusikalla nokareita
pellille leivinpaperin päälle.
Jätä nokareiden väliin leviämistilaa.
6. Paista uunin yläosassa 6-8 minuuttia.
7. Anna kauralastujen jäähtyä ja samalla kovettua pellillä.
(Kauralastujen uunissa olo on todella tarkkaa, parikin minuuttia liikaa uunissa oloon voi johtaa kauralastujen heittämistä roskiin.)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti