lauantai 19. syyskuuta 2015

Kauralastut

                                                                   Noin 18 kpl, paistetaan 9 kpl yhdellä pellillä

Kauralastut 


Välineet: 2 uunipeltiä, kattila, veitsi, mittasarja, kulho, haarukkavatkain, teelusikoita

Aineet: 

1 muna

50 g margariinia tai voita

1 dl sokeria

2 dl kaurahiutaleita

                                                                                         1 rkl vehnäjauhoja
                                                                            
                                                                                        ½ tl leivinjauhetta

                                                                                        1 tl vanilijasokeria

                                                                               
1. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

2. Sulata rasva kattilassa.
    Nosta kattila pois liedeltä jäähtymään.

3. Lisää haaleaan rasvaan kuivat
    aineet. Sekoita

4. Lisää muna. Sekoita tasaiseksi

5. Nosta taikinasta kahdella lusikalla nokareita 
    pellille leivinpaperin päälle.
   Jätä nokareiden väliin leviämistilaa.

6.  Paista uunin yläosassa 6-8 minuuttia.

7. Anna kauralastujen jäähtyä ja samalla kovettua pellillä.

  (Kauralastujen uunissa olo on todella tarkkaa, parikin minuuttia liikaa uunissa oloon voi  johtaa        kauralastujen heittämistä roskiin.) 
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti