lauantai 25. kesäkuuta 2016

Ohje: Toffeiset suklaamuffinit

Tässä herkullinen ohje näiden ihanuuksien tekemiseen! 
- Resepti otettu isän koulun kokkikirjasta!




Kokonaisaika 50 min
Paistoaika 10-12 min

AINEKSET 12 KPL:

- 100g voita tai margariinia
- 1 dl maitoa
- 2 kananmunaa
- 1½ dl sokeria
- n. 2½ dl vehnäjauhoa
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 rkl perunajauhoa
- 24 pehmeää toffee makeista (esim. Dumle)

KORISTELUUN:

- 50g mantelikrokanttirouhetta (esim. Daim)
- 1 dl kaakaotomusokeria
- 1-2 rkl vettä

ITSE VALMISTUS:

1.) Säädä uuni 225 asteeseen. Pane paperivuoat pellille.

2.) Sulata rasva kattilassa ja lisää maito. Lämmitä seosta, mutta älä anna sen kiehua!

3.)

- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, kaakaojauhe, vaniljasokeri ja perunajauho keskenään.
- Lisää kuiva-aineseosta ja rasva-maitoseosta vaahtoon vuoretellen vähän kerrallaan.
- Kuiva-aineseos kannattaa siivilöidä taikinaan.

4.)

- Täytä peprivuoat taikinalla, älä täyteen asti.
- Pane jokaiseen vuokaan kaksi toffeemakeista.

5.)

- Paista uunin keskiosassa noin 10-12 minuuttia, isoja muffineja noin 15 minuuttia.
- Anna muffinien jäähtyä.
- Sekoita kaakaotumusokeri ja vesi.
- Koristele muffinit tomusokerikuorrutteella ja ripottele päälle mantelikrokanttirouhetta.
- Jos pidät runsaammasta kuorrutteesta, tee siitä esim. kaksin- tai kolminkertainen määrä.



Unohdin jo, että on juhannus! Oikein ihanaa juhannusta kaikille tämän laulun tahtiin:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti