torstai 14. heinäkuuta 2016

Edullista ihonhoitoa

Kerroin eräässä kirjoituksessa todella herkästä ihostani ja ajattelin hiukan mainita miten joudun hoitamaan sitä ja samalla ajattelin jakaa pieniä vinkkejä sellaisen ihon hoitoon. 

Olen testannut kuinkin lupaavia ihonhoitotuotteita, mutta mikään niistä ei ole auttanut omaan ihoon, päinvastoin. Käytin todella paljon rahaa erilaisiin tuotteisiin, mutta sitten tajusin että paras tapa hoitaa herkkää ihoa on hoitaa sitä niin ettei käytä paljoa kosmetiikkatuotteita ja käyttämällä luonnonantimia.

Jotkut on sanoneet että erilaiset kosmetiikkatuotteet ovat turhia, toisaalta olen samaa mieltä koska mitään erikoista ei ole omalle iholle käynyt. 

Yleensä aamuisin vain huuhtelen kasvot kylmällä vedellä ja taputtelen hellävaraisesti. Kylmä vesi kivasti virkistää kasvoja ja luo raikkaan tunteen. Jos joskus tunnen ihon olevan kuiva niin laitan Aqualan L perusvoidetta kasvoihin, tämä on melkein ainut perusvoide jota pystyn käyttämään ilman mitään reaktioita. 
Iltaisin hoidan kasvot aika samalla rutiinilla. Käytän samaa Aqualan L voidetta vähän kuin "saippuana". Eli ihan normaalisti hieron voidetta kasvoihin ja huuhtelen viileällä vedellä pois, kuivauksen jälkeen voin vielä laittaa voidetta yöksi suojaamaan ihoa. Ei kovin vaikeaa? Käytän tietenkin tätä samaa voidetta käsivarsiin missä on kaikista eniten kuivaa ihoa. 

Myös olen ottanut uuden rutiinin käyttöön ja se on toiminut, eli merisuola. 
Luin kerran erilaisa hoitovinkkejä ja tykästyin tähän. Pälättämättä liikaa, ensiksi laitan 4 dl vettä kulhoon ja sen jälkeen sujautan 2 rkl merisuolaa perään. Tämän kaiken tehtyä otan vain vanutupon ja levitän tekemääni seosta kasvoille, töpytellen. Koska määrä on todella suuri niin käytän seoksesta loput käsivarsiin ja annan vaikuttaa noin tunnin ajan, kun huuhtelen pois. Yleensä tämän rutiinin suoritan kahdesti viikossa. 

Jos haaveilee kasvonaamiosta niin suosittelen sen tekemään ehdottomasti näin. Et tarvitse muuta kuin yhden kananmunan ja siveltimen. Tämän idean ehkä olisi lukenut jostain, mutta kuulin tästä ensimmäistä kertaa mummoltani. Tämä "kasvonaamio" otetaan samankaltaisesti pois kuin muutkin, eli kovetuttua kasvot huuhdellaan. 

Näitä ideoita olen tähän asti monesti käyttänyt, vaihtoehtoja on monia esim. tomaatti. Murskaat vain tomaatin kulhoon, levittelet sen siveltimellä kasvoille ja annat vaikuttaa jonkin aikaa. 

Melkein mitä vain voi käyttää, mitä kaapista löytyy. Tietenkin kannattaa huomioida mahdolliset allergiat, esimerkiksi tuo tomaatti. 
Hyvä asia on, että tämä on edullista ja rahaa ei pala liikaa sekä turhaan. 

Mutta sitten jos on liian laiska kuten minä joskus, niin paras tapa ja nopein kikka on vain huuhdella kasvot kylmällä vedellä.
Monia vinkkejä löytää vain nettiin kirjoittamalla, hyviä kauneushetkiä!

1 kommentti:

  1. Hyvä postaus anna! Itsekkin suosin aamuisin kasvojen huuhtelua kylmällä vedellä!

    VastaaPoista