tiistai 22. syyskuuta 2015

Suklaiset mokkapalat

Tiistain kunniaksi pikaiset suussasulavat mokkapalat.

 
Välineet: piirakkavuoka, 20 x 30, voitelusivellin, 2 kulhoa, mittasarja, sähkövatkain, kaavin, siivilä, kattila, veitsi
 
1. Pane uuni kuumenemaan  200 asteeseen.
2. Vuoan voiteluun margariinia, 27 cm
 
 
Pohjataikina:
 
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
2 munaa
1 dl sokeria
1 dl juoksevaa leivonta-rasvaa
½ dl maitoa
 
Pohja:
 
3. Mittaa kulhoon vehnäjauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe. Sekoita
4. Vatkaa toisessa kulhossa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
5. Lisää vaahtoon rasva ja maito. Sekoita varovasti.
6. Lisää kuivat aineet siivilän läpi ja sekoita varovasti.
7. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasossa noin 20 minuuttia.
 
 
Kuorrutus:
 
 
3 rkl valmista kahvia
50 g margariinia
4 dl tomusokeria
2 rkl kaakaojauhetta
Pinnalle nonparelleja tai kookoshiutaleita
 
Vinkki: jos kuorrutus tuntuu liian löysältä, lisää tomusokeria vähitellen.
 
 
Kuorrutus:
 
1. Sulata margariini kattilassa ja siirrä kattila pois levyltä.
2. Lisää kahvi, tomusokeri ja kaakaojauhe margariinin joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
3. Levitä kuorrutus heti pohjan päälle.
4. Koristele nonparelleilla tai kookoshiutaleilla.
 
Lopuksi laita valmiit mokkapalat jääkaappiin viileään, vähän alle 20 minuutiksi.
 
 
 
 
 
 

2 kommenttia:

  1. Ihania, nämä sun ruoka/leivosohjeet😊
    Ja muutenkin ihana blogi sinulla. 😚
    Mut en pystyny liittyy lukijaksi. ..

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia paljon Suvi! Aha, täytyy selvittää mistä ongelma voisi johtua.

    VastaaPoista